Ha azon tűnődsz, hogyan kereshetsz pénzt egy kezdőknek szóló bloggal, akkor jó helyen jársz. Sok blogger több százezer forintot keres havonta egyszerű bevételszerzési stratégiák használatával. Ebben a cikkben ötleteket osztok meg arról, hogy blogírással hogyan lehet pénzt keresni.

Rengeteg módja van ennek, és ezek valóban segíthetnek a passzív jövedelem megteremtésében.

Mielőtt belemerülnénk, szeretném hangsúlyozni, hogy a blogírás hosszú játék. Nincs egyik napról a másikra siker, és ez nagyon kemény munka. Lehet azonban nyereséges blogot építeni, sőt akár hat vagy hét számjegyű bevételt termelő blogot is!

Ha szeretnéd tudni, hogyan kell blogot indítani és pénzt keresni, olvass tovább!

Mennyi bevételre tehetsz szert: hogyan keress pénzt bloggerként

A blogírás szórakoztató módja annak, hogy pénzt keress. De mennyi pénzt lehet keresni  egy bloggal? Egyáltalán lehetséges így egy teljes munkaidős állásnak megfelelő pénzt keresni?

Ez teljesen lehetséges, sokan sok pénzt keresnek a blogírással. Hatalmas különbségek vannak a bevételek között, van aki 100ezreket, vagy milliós összegeket keres havonta.

Ez számos tényezőtől függ, például

  • a ráfordított időtől és erőfeszítéstől,
  • a bevételszerzési stratégiáktól, valamint
  • egyéb dolgoktól.

Milyen réstémát válassz, ha azon töprengsz, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal?

Melyik a legjobb blogtéma (réspiac) a bevételszerzéshez? A kezdő blogírás nem mindig arról szól, hogy válasszunk egy hobbit, és arról írjunk. Arról kell írnod ​, ami az embereket érdekli.

Bármilyen réstémával lehet pénzt keresni. A fitnesz, a pénzügyek, a divat és a technológia azonban általában nyereségesek.

Mikor fogsz keresni, miután megtanultad, hogyan keress pénzt bloggal?

Ez tőled függ, és attól, hogy mekkora a forgalom a blogodon.

Mivel a profitszerzéshez olvasókra van szükséged, minden azon múlik, hogy milyen gyorsan tudsz közönséget építeni. Vendégbejegyzésekkel, kulcsszókutatással és közösségi média marketinggel ösztönözheted az embereket arra, hogy elolvassák blogbejegyzéseidet.

Ezután az emberek megvásárolhatják a termékeidet, vagy szolgáltatásaidat, például tanácsadást, coachingot vagy webináriumokat.

Hogyan keress pénzt egy bloggal: útmutató kezdőknek

Sokféleképpen lehet pénzt keresni a blogírással. Manapság sok blogger nagy közönséget építet fel, de nincs bevételszerzési stratégiája. Ennek eredményeként pénzt hagynak az asztalon.

Nem akarjom, hogy te is ilyen legyél. Mielőtt azonban végignéznénk, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal, először is szükség van egy blogra.

Kapcsolódó cikk: 39 dolog, amit megtettem, mielőtt elindítottam a blogot

Ha teljesen új vagy a blogírásban, ne aggódj. Sokat lehet tanulni olyan dolgokról, mint a webtárhely, a beépülő modulok, a keresőmotorok és a kulcsszavak, s vannak írásaim a blog indításához és a pénzkeresethez.

A kapcsolódó cikkeket olvasd el:

Hogyan indíts blogot?

Hogyan válaszd ki a blogod kinézetét?

Ha már van blogod, és elkötelezett közönséget építettél már, akkor jó helyzetben vagy, hogy pénzt keress a blogoddal. És ne feledd, függetlenül attól, hogy gasztro-, fitnesz-, divat-, utazás- vagy életmódblogger vagy, működik. Bármely bloggal kereshetsz pénzt!

Az alábbiakban megvitatjuk, hogyan kezdhetsz el pénzt keresni a blogírással. Kezdjük is el!

Affiliate bevétel:

Az affiliate bevétel az egyik legnépszerűbb, amikor arról van szó, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal. A cégek alapvetően olyan bloggerekhez fordulnak, akiknek aktív és elkötelezett közönsége van, és pénzt fizetnek nekik termékeik bemutatásáért.

Az affiliate hálózatokon keresztül is megkeresheted a cégeket, és bejelentkezhetsz programjukba. Egy ilyen módszer nagyon jól tud működni mind a cég, mind a blogger számára.

Annak érdekében, hogy a kreatív gyümölcsök áradjanak, az alábbiakban néhány példát mutatunk be azokra a blogbejegyzésekre, amelyek ezt a bevételi forrást szolgálják:

  • Termék-összehasonlító cikkek
  • Termékértékelések
  • Oktatóanyagok a szoftver vagy termék használatához
  • Összefoglaló cikkek az adott probléma megoldására használható legjobb termékekről

E bevételhez először forgalommal kell rendelkezned a webhelyeden. De ne feledd, hogy nincs szükség arra, hogy több millió ember olvassa a blogodat.

Valójában egy kis közönséggel már elkezdheted. A legfontosabb az, hogy elkötelezett közönséged legyen. Kezdd azzal, hogy a blogodat Pinteresten és Facebook-csoportokban, valamint Instagramon hirdeted, majd ezt követően kezdheted el a bevételszerzést.

Hogyan kezd el affiliate bevételszerzést?

Miután létrehoztad a blogodat, és van rajta némi forgalom, elkezdhetsz a affiliate bevételt szerezni. Kezdd azzal, hogy jelentkezz be affiliate partnerprogramba, majd együttműködve velük a blogodon partnerhivatkozásokat helyezel el.

A kapcsolt vállalkozások linkjeit azok a cégek biztosítják Neked, amelyekkel közvetlenül együtt dolgozol. Ezek a linkek speciális követőkódokkal rendelkeznek, amelyek nyomon követik a linkből származó konverziókat.

Ha egy olvasó rákattint a linkre, és vásárol valamit, amit Te ajánlottál, jutalékot kaphatsz. Talált pénz!

Reklám (Google AdSense)

A leggyorsabb módja, hogy pénzt keress a blogírással, a Google AdSense. A bevételszerzés ezen formájával a Google fizet Neked, ha hirdetéseket jelenít meg a blogodon, hogy a látogatóid azt lássák.

Azonban nagyon keveset fizet, különösen, ha kisebb a közönséged. De ha kiszeretnéd próbálni, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal, ez egy nagyon egyszerű módja annak.

Ennek ellenére a Google Ads továbbra is remek módja a passzív bevételszerzésnek. Valószínűleg nem váltod ki vele a fizetésedet, de a plusz pénz megéri!

Bloggerként dönthetsz úgy, hogy nem jelenítesz meg Google hirdetéseket a blogodon, mert a hirdetések ronthatják a célközönségnek nyújtott élményt. Ha nem tetszik a vizuális hirdetések ötlete, más módokon is kereshetsz pénzt a blogoddal.

A Google AdSense beállítása

Létre kell hoznod egy fiókot, majd beállíthatod a Google AdSense szolgáltatást. Hirdetéseket helyeznek el a blogodon, és elkezdhetsz pénzt keresni. Nagyon egyszerű, de hatékony.

Coaching

Szeretsz emberekkel dolgozni? Jól tanítasz? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszoltál, fontolóra veheted a coaching szolgáltatás felajánlását.

A coaching nagyszerű módja annak, hogy bevételt szerezz új blogoddal.

Az emberek különböző okokból folyamatosan keresnek segítőket. Vannak, akik segítséget keresnek egy nagy élethelyzet megoldására, míg mások teljesítményük javítását szeretnél elérni egy bizonyos területen. Bárhogy is legyen, te lehetsz a megoldás, amire várnak.

Hogyan indítsd be a coaching szolgáltatást?

A kezdéshez egyéni coachingot kínálhatsz ügyfeleidnek. Tájékoztasd őket e-mail marketingen vagy a blogon keresztül, hogy coaching szolgáltatásokat fogsz nyújtani. A kihívás azonban az, hogy minden nap csak korlátozott mennyiségű idő áll rendelkezésedre.

Ennek a kihívásnak a leküzdése érdekében az egyéni coaching szolgáltatást kiterjesztheted csoportos vagy előre rögzített coaching szolgáltatásra korlátozott személyes támogatással. Segítségével bővítheted vállalkozásodat anélkül, hogy kiégnél!

Tanácsadás

Ha azon töprengsz, hogyan kereshetsz pénzt kezdő bloggal, próbálj tanácsadási szolgáltatásokat kínálni, ami eltér a coachingtól.

Bloggerként valószínűleg speciális készségekkel rendelkezel, amelyeket eladhatsz egy cégnek. Például lehet, hogy profi vagy a SEO-ban, vagy kiváló szövegíró. Használd ezeket a készségeket tanácsadói szolgáltatásaidhoz.

Hogyan hirdess tanácsadóként?

Bármilyen további készségekkel is rendelkezel, oszd meg azokat a blogodban és a közösségi média csatornáidon. Használj webhelyeket, például a LinkedIn-t, hogy további potenciális ügyfeleket ktallj, és linkeld vissza a blogodra. Tájékoztasd olvasóidat tanácsadói vállalkozásodról.

Bár a tanácsadás nagyszerű módja a további bevételszerzésnek, fontos megjegyezni, hogy nehezebb skálázni.

e-könyvek

A blogírás igazán nagyszerű a pénzt keresésre, ha könyveket írsz, különösen ha e-könyveket.

Az e-könyvek, mint digitális termékek, kiváló bevételi forrást jelentenek, mert egyszer teszel bele munkát és kész. Ha folyamatosan jó minőségű tartalmat készítesz és passzív bevételre vágysz, akkor ez a Te megoldásod.

A limit határtalan. Miután feltöltötted egy könyvedet az internetre, emberek százai, ha nem ezrei vásárolhatják meg újra és újra, így az e-könyvek kiváló passzív bevételi forrást jelentenek.

A kezdéshez vess egy pillantást legnépszerűbb blogtartalmaidra. Jegyezd fel, mely cikkek teljesítettek jól, és nézd meg azokat, amelyeket a legtöbbet osztották meg. Ez jó ötletet ad arról, hogy miről írj az e-könyvedben.

Ezenkívül örülni fogsz örülhetsz annak, hogy meglévő blogtartalmaidat újra felhasználhatod a könyvedben. Sokkal könnyebbé, gyorssá teszi a könyvírást!

Hogyan adhatod el az e-könyvedet?

Az e-könyvek értékesíthetők harmadik felek webhelyein, például az Amazonon, azonban az e-könyvek értékesítésének egyik legjobb módja a saját weboldalad. Ha a saját weboldaladon értékesíted, a bevétel nagy részét megtarthatod. Harmadik felek webhelyein díjat kell fizetned, amelyek felemésztik a haszon egy részét.

Feltétlenül tájékoztasd e-mail-listádat a könyvedről és a vásárlás helyéről.

Szabadúszó írás

A blogírás nagyszerű módja annak, hogy pénzt keress, ha szabadúszó írási szolgáltatásokat kínálsz webhelyeden.

Ezek a következők lehetnek:

  • blogbejegyzések írása más webhelyek számára,
  • márkák segítése tartalmi stratégiájuk kialakításában, vagy
  • vállalkozások szövegírási igényeik kielégítésében.

A szabadúszó írás nagyszerű, ha bloggerként még nincs közönséged, akiknek eladnád a saját termékeidet. Akkor is nagyszerű, ha új partnerségek és hálózatok kiépítése közben szeretnéd növelni bevételedet.

Hogyan kezd el a szabadúszó írást?

Megnézheted az írók számára kínált online álláslehetőségeket, vagy kapcsolatba léphet más bloggerekkel. Kérdezz körül, és nézd meg, kinek van szüksége segítségre az írásban. Elegendő hálózatépítéssel és némi idővel képesnek kell lenned néhány írói munkára, majd a tapasztalatok megszerzése után nagyobb munkákra fókuszálhatsz.

Online tanfolyamok

Az e-learning az utóbbi időben teljesen új jelentést kapott. Néhány évvel ezelőtt hallatlan volt az online órák tartása, most azonban nagyon népszerű. Az emberek online órákon vesznek részt, szinte mindenről online tanulnak, amit csak el tudsz képzelni – a főzéstől az otthonuk díszítésére vonatkozó leckékig.

Függetlenül a réstémától, rengeteg lehetőséget találhatsz saját online kurzusod létrehozására és értékesítésére!

Ezen a ponton a blog közönsége ismer téged, megbízik benned, és valószínűleg többet akarnak hallani rólad. Egy tanfolyam nagyszerű módja lehet ennek a kommunikációs vonalnak a kiépítésére. És segíthet abban, hogy pénzt keress a bloggal.

Hogyan kell online tanfolyamot tartani?

A kezdéshez meg kell határoznod, hogy mennyi időt szánsz a projektre. Egyes kurzusok egy óra rövidek, míg mások akár 20 órát is igénybe vehetnek. Ha ez az első tanfolyam, akkor ragaszkod valami egyszerűhöz.

Ezután tudnod kell, mire van szüksége a közönségednek. Vannak konkrét készségek, amelyek iránt érdeklődnek most?

Mielőtt belevágnál és létrehoznál egy tanfolyamot, érdemes felmérned a közönségedet, hogy megtudd, ez a téma érdekli-e őket.

Például én időt töltöttem a követőim meghallgatásával, és rájöttem, hogy az emberek alapozó tanfolyamokat szeretnének személyes pénzügyekben. Ennek eredményeként most új tanfolyamot kínálok!

Miután eldöntötted, mire van szüksége a közönségnek, elkezdhetsz gondolkodni a tanfolyam tartalmán. Azok a kurzusok, amelyek megmutatják, hogyan kell egy adott képességet elsajátítani, általában rendkívül jól teljesítenek.

Ezenkívül az örökzöld tartalmú kurzusok hosszú távon is jó szolgálatot tesznek. Egy olyan tanfolyam eladása, amely csak egy adott időkeretre vonatkozik, korlátozza bevételi lehetőségeidet.

Végül válassz egy platformot a tanfolyam elhelyezésére. Saját weboldal, vagy „tanfolyam-piactér”, mint a Tudáspiac.hu.

Mindezek elvégzése után ténylegesen létre kell hoznod a tanfolyamot. A tananyag elkészítése magában foglalhatja a videók rögzítését, a vázlatok vagy információs oldalak írását, valamint további kutatásokat annak érdekében, hogy az ügyfelek mit szeretnének tudni. Ezután az összes tartalmat könnyen érthető formátumba kell rendezned, és el kell kezdened a marketinget.

Webinárium

Ha meg akarod állapítani tekintélyedet, és szeretnéd tudni, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal, érdemes lehet egy webinárium megrendezését megfontolni. A webinárium kiváló módja annak, hogy kapcsolatba léphess a közönségeddel szerte a világon.

A webinárium során a közönség élő adásban kapcsolatba léphet Veled. Ingyenes vagy fizetős webináriumot is rendezhetsz. Az ingyenes webináriumok tökéletesek a bizalom építésére, a figyelem felkeltésére és a termékek értékesítésére.

A fizetett webináriumok viszont tökéletesek új készségek oktatására. A résztvevők tudják, hogy szakértő vagy, és hozzád jönnek, hogy tudást szerezzenek. Általában a fizetett webináriumok mélyreható információkat nyújtanak, és több időt hagynak a kérdésekre.

Hogyan tarts (fizetett) webináriumot?

A fizetett webinárium megrendezésének megkezdéséhez a következőket kell tenned:

Először is válassz egy témát. Keressen egy olyan témát, amelyre kereslet van, és amelyet egy óra alatt könnyű végigvinni. Megnézheted, mi a trend a blogodon és más online fórumokon, hogy ötleteket meríts.

Ezután meg kell határoznod, hogy mit szeretnél megosztani a webináriumon. Általában van egy 5 perces bevezető, 45 perc a webinárium tartalmas része, majd 15-30 perc a Kérdések és válaszok.

Harmadszor, létre kell hoznod a forgatókönyvet és a bemutató diákat.

Végül be kell állítanod a fizetési módokat a webináriumhoz. A legtöbb webinárium-szolgáltatás segít a fizetési oldal egyszerű beállításában. Ha a webinárium szolgáltatód nem kínál fizetési módot, használhatsz egy beépülő modult, amely lehetővé teszi a fizetést, vagy egy egyszerű Paypal hivatkozást.

Megtanulható, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal!

Amint láthatod, amikor arról van szó, hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal, számos lehetőség közül választhatsz. És ezek a lehetőségek mindegyike különböző típusú blogokhoz alkalmazható! A kezdéshez csak válassz egy lehetőséget, és miután minden be van állítva, hozzáadhatsz másokat.

Bármilyen bevételszerzési stratégiát is vezetsz be, ne feledd, hogy az olvasó az első. Ügyelj arra, hogy a legjobb tartalmat szolgáltasd, és működj együtt megbízható márkákkal. Csak idő kérdése, hogy mikor kezdesz el pénzt keresni a blogírással!

Most már tudod, hogyan kell blogot indítani, és pénzt keresni, de ha tanácsra van szükséged, hogy mit kezdj ezzel a többletpénzzel, tekintse meg szolgáltatásomat a költségvetés-tervezésről vagy befektetési tanácsadásomat!

 

Ne maradj le az újabb cikkekről!