Az emberek egy része retteg a nyilvános beszédtől. De ha nagy nehezen mégis kiállnak beszélni, akkor amitől még ennél is jobban félnek: a csend.

A csendet elkerülendő, folyamatosan beszélnek, gyorsan beszélnek, hamar elhadarják a mondandójukat, essenek túl rajta… A hallgatóság meg nem győzi őket követni. Hallgatóként ez olyan érzés, mint a Mátyás királyos mesében a bíró okos lánya: hoz is ajándékot, meg nem is… Ide is adja, meg nem is. El is mondja, meg nem is. Mert nincs időm megérteni, nincs időm feldolgozni, nincs időm átélni, nincs időm belemerülni.

A csend paradoxona: hallgatóként igényled, hálás vagy érte, beszélőként meg egyből azt hiszed, hogy gáz, ha nem adsz ki folyamatosan hangot, gáz, ha szünetet tartasz. De minimum kényelmetlen, és nem hiszed el, hogy még mindig nem elég hosszú.

Neisz Laura

Neisz Laura

Lámpaláz-szelídítő

Laura abban segít, hogy magabiztosan, stílusosan, profin tudj sok ember előtt beszélni, úgy, hogy közben élvezed is – mert hallgatóságod is akkor fogja. Célja, hogy a kiteljesedés útjában álló belső akadályokat segítsen elhárítani, és a szerepléstől való félelem helyett bátran, büszkén merj kiállni, s tisztán, egyszerűen, emlékezetesen  mutasd meg értékeidet, vállalkozásodat nagyobb közönség előtt is.