Ezeket a tippeket még akkor is tudod hasznosítani, ha kezdő vagy.

Szükséged van videotartalomra? Igen! 

Több mint 500 millió órányi Youtube-videót néznek meg az internetezők minden nap, és a felhasználók 90 százaléka azt mondja, hogy a termék-videók segítenek a vásárlási döntések meghozatalában. A szakértők azt jósolják, hogy 2019-ben az összes fogyasztói internetforgalom 80 százaléka videoforgalom lesz . Ha releváns, érdekes online marketinget szeretnél létrehozni a márkád számára, a videó a legjobb eszköz hozzá.

Nem tudod, hogy hol kezdjed? Íme, néhány tipp.

  1. Kezdd az ügyfeleiddel

A legjobb a vállalkozásod számára, ha olyan videotartalmat hozol létre, amely hasznos  a leendő, potenciális ügyfeleid számára. Amikor elkezdesz gondolkodni a videókészítésről, videomarketingről, ötletelsz, milyen videokat kellene, szeretnél készíteni, a tudásod eladására összpontosíts.

2. Nem tudod, hol kezd? Kérdezd meg a közönségedet.

Ha tanácstalan vagy, hogy milyen típusú videotartalmat kellene készítened, csinálj piackutatást. Használd a szociális médiát, és kérdezd meg a közönségedet, mit akarnak és mire van szükségük. Ha van Facebook-csoportod, akkor szuper, mert a csoport tökéletes hely az élő videók elindításához, és további témákat is megtudhatsz, amelyeket a jövőbeli videó tartalmaidban feldolgozhatsz.

3. Legyél rövid és érthető, kedves.

A legjobb élő videó-tartalom 5–10 perces időtartamú. Ennyi idő elég ahhoz, hogy beszélj arról, amiről szeretnél, de a összeg, a mondanivalód legyen érthető.

4. Milyen platformot használj?

Rengeteg platform van arra, hogy elérd a videotartalmaiddal az embereket, de a platform talán nem olyan fontos. Fontosabb, hogy a terméked, információd hasznos-e a közönségednek. Mi a lényege annak, amit kínálsz? Ez a fontos a  közömséged számára.