Tíz magyarból hét él fizetéstől fizetésig.

Mivel a pénz az életünk minden területére hatással van, ez azt jelenti, hogy 10 emberből hét a Te környezetedben minden nap stresszes, feszült és túlterhelt. De ennek nem kell így lennie.

A kiadások csökkentésével és a bevételek növelésével kitörhetsz az épphogy túlélésből. Lehet, hogy már annyit csökkentettél a havi kiadásaidból, amennyit csak tudtál, de ha a plusz pénzkeresésről van szó, nincs határa annak, hogy mit tehetsz!

Országszerte mentorálok nőket, hogy segítsek nekik mellékállásban vállalkozásokat indítani, hogy pontosan ezt tegyék. A hobbidat vagy a tehetségedet olyan vállalkozássá alakíthatod, amely további jövedelmet teremt a családod számára, hogy kiszabadulj a fizetéstől fizetésig tartó életmódból. Az olyan platformokkal, mint a Meska, az Etsy és a PayPal, valamint az ingyenes közösségi médiamarketinggel most könnyebb a piacra jutás, mint valaha. Naponta több száz mellékállás vállalkozás bukkan fel, és a hozzád hasonló emberek az általuk szerzett extra jövedelemmel kiszabadulnak a fizetésből a fizetésig tartó életből.

Ha mellékállású vállalkozást szeretnél indítani, először is meg kell győződnöd arról, hogy a mellékállású vállalkozásod valódi vállalkozás, és nem csak hobbi. A különbség a hobbi és az üzlet között az, hogy az üzlet pénzt hoz, a hobbi pedig pénzbe kerül. Ez nyilvánvalónak tűnhet, de sokan olyan “vállalkozásokat” üzemeltetnek, amelyek alig hozzák a nullszaldót.

Az első lépés, hogy hobbiból vállalkozás legyen

Tehát ha a mellékállású vállalkozásod segít előrébb jutni a pénzügyeidben, akkor profitot kell termelnie számodra. A profitszerzés legjobb módja – természetesen a megrendelések megszerzésén kívül -, ha a kiadásaidat alacsonyan tartod. Íme három egyszerű dolog, amit megtehetsz, hogy a vállalkozásod építése során alacsonyan tartsd a költségeket:

Használd a képességeidet.

Miben vagy természeted szerint jó? Milyen végzettséggel vagy tapasztalattal rendelkezel? Talán a középiskolában egy virágüzletben dolgoztál, így beindíthatsz egy melléktevékenységet virágkötészettel. Talán tehetséges vagy a zenében, így indíthatsz egy melléktevékenységet, ahol órákat adhatsz. Én mindig is szerettem tanítani, ezért a főiskola alatt korrepetáltam, hogy plusz pénzt keressek. De nem lenne jó ötlet számomra, ha kézzel készített alkotásokat árulnék, mivel a művészet terén nincsenek képességeim vagy tapasztalataim. A nulláról kellene kezdenem, és órákat kellene vennem, hogy még az alapvető ismereteket is elsajátíthassam… és még mindig jelentősen le lennék maradva a versenytársaktól. Ahelyett, hogy valami teljesen újat kezdenél, gondolj a képességeidre, tehetségedre, tapasztalatodra, képzettségedre és természetes adottságaidra, és ebből kiindulva “szüld” meg a vállalkozásodat. Így nem csak a költségeket fogod alacsonyan tartani, de sikeresebb is leszel, és jobban is fogod élvezni!

Kezdd azzal, amid van.

Az embereket gyorsan eltántorítja az üzlet gondolata, mert arra gondolnak, hogy mennyi mindent “kell” megvenniük ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhessék. De valójában nem kell olyan sokat vásárolnod. Mi az, amid már van, amit használni tudsz?

Claudia egy 40 hektáros farmra költözött, s több pénzt kellett keresnie, mint amennyit a fizetése volt egy nonprofit szervezetnél, hogy ki tudja fizetni a bérleti díjat egy ekkora helyen. Volt egy stálló a birtokon, ezért elhatározta, hogy lovardát indít. A lovaknak szánt takarmányon kívül semmi újat nem kellett vásárolnia, és több pénzt tudott bevonni, mint amennyire a bérleti díjhoz szüksége volt.

Kezdd azzal, amid van, és így alacsonyan tarthatod a kiadásokat, és gyorsabban beindíthatod a vállalkozásodat.

Használd az ingyenes marketinget.

Mivel számtalan ingyenes módja van annak, hogy terjeszd a vállalkozásod hírét, nincs ok arra, hogy reklámra fizess, amikor még csak most kezdesz vállalkozni. Minden marketingköltséget elkerülhetsz, ha egyszerűen használod a közösségi médiaplatformokat, kihasználod a jelenlegi hálózatodat, és ha első üyfeleidet, vásárlóidat ajánlásra ösztönözöd.

Ha a képességeid felhasználásával, azzal kezdesz, amid van, és ingyenes marketinget használva építed fel a mellékállású vállalkozásodat, akkor a lehető legalacsonyabb szinten tartod a kiadásaidat – ami nagyobb nyereséget jelent. Ne feledd, ez a nyereség az, ami több személyes jövedelmet biztosít számodra.

És ki tudja? Lehet, hogy abból a kis mellékállású projektből, amit azért kezdtél el, hogy kifizesd az adósságaidat, egy életre szóló szenvedély és teljes munkaidős vállalkozás lesz!

Most indítasz vállalkozást?

Ne maradj le az új tartalmakról!