„Vállalkozni szeretnék, de ötletem sincs, milyen vállalkozást indíthatnék.” Ha ez a kérdés benned is felmerült már, akkor íme, ismét összeírtam néhány  “nőies” üzleti ötletet, de ez nem jelenti azt, hogy férfi nem valósíthatja meg őket.

 

Sok esetben az otthoni feladatok és a család  mellett  zsonglőrködni kell a napi szinten jelentkező egyéb kihívásokkal – és ez kicsit bonyolultvá teheti a vállalkozás elindítását.

Saját kisvállalkozás indítása nagyszerű módja annak, hogy növeld jövedelemed, és megkönnyítsd a felmerülő pénzügyi kihívások kezelését, de ez nem mindig könnyű.

Ha vállalkozó szellemű nő vagy, akkor ne hagyd, hogy megtorpantsanak az akadályok, amelyekkel az út során szembesülhetsz. Ehelyett nézd meg ezeket az üzleti ötleteket és ha valamelyik tetszik, vágj bele.

1. Sütés – catering

Vajon mindenki bátran ki mer állni egy sütivásáron, hogy eladja a süteményeit? Aligha. Vannak, akik kerek perec elhatárolódnak mindenféle konyhai tevékenységtől. Vannak, akik csak főzni szeretnek, de sütni nem. Van aki, a kelt tészták elkészítésében béna (mint pl. én :-))…. A Te barátaid és a családtagjaid viszont már évek óta odavannak a süteményeidtől? Imádsz sütni, főzni? Rengeteg mentes (glutén, laktóz, stb. ) kipróbált recepted van?

Ha van tehetséged a sütéshez, hozd ki belőle a legtöbbet! Sütő, illetve catering vállalkozást indíthatsz, süteményeket, és más finom ételeket tartalmazó csomagokat állíthatsz össze fizetőképes ügyfelek számára. (Hamarosan hozok egy példát is, hogyan építi Éva a Máktorta, a mindenmentes vállalkozását. Ha érdekel, iratkozz fel hírlevélre, vagy lépj be a klubba. )

Mutasd meg a teheséged, érzéked, szenvedélyed a családnak, barátoknak főzött ebédeken, vacsorákon túl,  és tanuld meg, hogyan lehet extra pénzt keresni valamivel, amit szeretsz.

Feltétlenül nézz utána az élelmiszerbiztonsági törvényeknek, hogy tisztában légy azzal, milyen engedélyek, eszközök szükségesek ahhoz, hogy a sütő-főző szenvedélyedből vállalkozás lehessen.

2. Kézművesség

Imádsz kézműveskedni, legyen az akár varrás, kötés, horgolás, gyöngyfűzés, üvegfestés vagy festés.

Ha otthon vannak kézművességhez használható eszközeid, vagy azon töröd a fejed, hogy kitaláld, mit kezdj a már hobbiból elkészült gyöngyékszerekkel, vagy ha tele van a  szekrény ruhamaradékokakkal, fonalakkal, egyéb olyan készletekkel, amelyeket soha nem használtál fel, fontold meg, hogy ezt a ravasz extra pénzkiadást változtasd jövedelemszerő eszközzé.

A helyi kézműves vásárokon értékesítheted a termékeidet, vagy összeállíthatsz egy webshopot, amely segít bővíteni elérhetőséged.

Feltétlenül végezz némi piackutatást, különösen, ha online értékesítésbe akarsz kezdeni.

Van-e elég vásárló, akiket érdekelhetnek a termékeid, és megfizetik-e az árát? Ezek az egyszerű kérdések segíthetnek megtalálni a számodra megfelelő piacot.

3. Fényképezés

Az egyik kedvenc kisvállalkozási ötlet, amelyet nők is könnyen meg tudnak valósítani: a fényképezés. A legjobb gyerekképeket Te készíted  a családban, baráti körben?

Az emberek mindig azt kérdezik tőled, hogyan tudod a gyerekeket ilyen izgi, vicces pózokba állítani, de ez számodra természetes? Szuper képességed, egyedi látásmódod van, csodák alkotsz fényképezőgépeddel, amit mások nagyra értékelnek?

Bármi legyen is a helyzet, fontold meg, hogyan alakíthatod át ezt a tehetséget produktív vállalkozássá. Csinálj néhány gyermek- vagy családi fotózást, vagy fejeszd a tehetségedet, felszerésede, és próbálj meg eskövőket fényképezni, vagy más fontos eseményeket, eljegyzés, stb!

4. Oktatás

Segítettél gyermekeidnek a bonyolult matematikai problémák megoldásában, amelyeket senki más nem értett meg. Lehet, hogy szuper érzékeny vagy, könnyen szót értesz  a gyerekekkel. Könnyen meg tudod őket tanítani  írni, olvasni, vagy valamelyik idegen nyelvet.

Ha jó tanár vagy, gondold át az oktató vállalkozás lehetőségét! Napi néhány óra az iskola után, sokaknak segítség lehet a felzárkózásra, vagy egy jobb eredmény eléréséhez, neked pedig bevétel. Különösen akkor, ha elkezdesz szilárd ügyfélbázist építeni.

Taníthatsz otthon, “mehetsz házhoz” ,tarthatsz csoportos órákat egy helyi könyvtárban, workshop-teremben vagy más nyilvános helyeken, de akár online is.

5. Gyermekgondozás, gyermekfelügyelet

Egy gyerekimádó nő számára talán a legjobb vállalkozás a gyermekgondozás. A nap folyamán akár otthon is végezheted a saját gyerekeiddel együtt. Miért ne használnád ki ezt a lehetőséget, és hívod be egyszerre néhány barát, ismerős gyerekét a  dologba?

Gyerekfelügyeletet vállalhatsz olyan barátnak vagy családtagnak, akinek dolgoznia kell, vagy egy teljes napközi gyerekfelügyelet vállalkozást el lehet kezdeni otthonról.

6. Idősgondozás

Nem mindenki alkalmas arra, hogy mások gyermekeire vigyázzon, vagy tanítson. Ha te inkább az idősekkel szeretsz beszélgetni, nekik szeretsz segíteni, fontold meg az időskorúak gondozását.

7. Korrektor

Mindig figyelsz a részletekre, észre veszed a helyesírási hibákat mások írásában. Miért nem csinálod ezt vállalkozásként? A főiskolai hallgatóktól kezdve, akiknek alig van idejük a szakdolgozat beadás előtt átnézni az irományukat, a leendő írókig, akiknek különös figyelmet kell fordítaniuk új könyveikre, széles körű korrektúrát kínálnál.

Bónusz – bárhonnan és baármikor dolgozhatsz: vidd magaddal a laptopod a parkba, a hétvégi házba,… .

8. Henna tetováló művész

Készíts egyedülálló ideiglenes, henna tetoválásokat  fesztiválokon, rendezvényeken. A henna tetoválás lehetőséget biztosít az ügyfeleknek, hogy elengedjék magukat és kreatívak legyenek. Ennek a vállalkozásnak a jelentős előnye, hogy az induláshoz nincs szükség speciális felszerelésre, így alacsonyan tarthatóak az indulási költségek.

Youtube videók segítségével megtanulhatod, hogyan kell használni a hennát, az eszközöket.

9. Otthonszervező

Ha szeretsz magad körül rendet tartani, van egy kifejlesztett módszered arra, hogyan tudod a lakást rendben tartani erőfeszítés nélkül, oszd meg a tudásod másokkal is. Segíts másoknak is, hogy rendet tehessenek az életükben, otthonukban. Példának itt van Szanda, és a Kívül belül  boldogság.

10. Kertész

 

Arról álmodozol, hogy milyen jó lenne folyton a szabadban dolgozni? Ha igen, a tereprendezés, kertészkedés az egyik legolcsóbb üzleti ötlet, amelyet érdemes kipróbálni. Egy utánfutó, fűnyíró, gyomirtó, metszőolló, ásó, kapa, lapát, amire szükséged van az induláshoz. Adj ajánlatot pázsit nyírására, gyomnövények írtására, virágok ültetésére vagy épp zöldségkert kialakítására.

11. Kutyakozmetikus

 

Ica kutyakozmetikát indított a garázsában. Esténként és hétvégén dolgozott, hogy kiépítse ügyfélkörét, mielőtt feladta a 8-5ig tartó főállását. Most olyan virágzó üzlettel rendelkezik, amely több embert foglalkoztat. (Honlapja nincs, mert ajánlásokból, visszatérő vendégekől folyton tele a naptáruk.)

12. Könyvelés

Az egyik leggyakoribb, nők által választott üzleti ötlet a könyvelés. Egyik napról a másikra nem lehet ezt a vállalkozást elindítani, ha a végzettséged nincs meg hozzá, de ha pl. megvan és van cégnél szerzett gyakorlatod, mérd fel a piacot és a leendő konkurenciát. Ha minden összeállt, indítsd el a könyvelő vállalkozásod.

13. Lakás vagy iroda takarítás

Két ismerősöm is üzemeltet takarító vállalkozást. Átalánydíjat számítanak fel au ingatlan méretétől és a lakók számától függően. A takarítási feladatokat minden új ügyféllel tisztázzák a munka megkezdése előtt.

A takarító vállalkozás sok rugalmasságot kínál; kiválaszthatod azokat a napokat, amelyeken dolgozni szeretnél, valamint azt, hogy hány ügyfelet vállalsz.

+1 Szálláshely szolgáltatás

Ha szeretsz vendégeket fogadni, akkor a szálláshely üzemeltetés tökéletes vállalkozás lehet a számodra. Add ki akár csak egyik szobádat, vagy ha van nagyobb megtakarításod, vegyél befektetésként ingatlant, és add ki szobánként, vagy egészben. Alakíts új barátságokat a vendégekkel, és növeld jövedelmedet. 

Egy saját vállalkozás elindítása nagyszerű módja annak, hogy növeld a bevételeidet, miközben olyat csinálsz, ami igazán élvezetet okoz számodra.

Szükséged van további üzleti ötletekre , vagy segítségre a saját vállalkozásod elindításában? Tedd fel kérdésed kommentben, emailben, vagy jelentkezz itt és segítek.

Most indítasz vállalkozást?

Ne maradjd le az új tartalmakról!