Melyek azok a vállalkozási ötletek, amelyeket  2019-ben megvalósíthatsz?

Abban az esetben, ha az utóbbi időben ezt a kérdést feltetted már magadnak, akkor ez a bejegyzés Neked szól. Mutatok 20+1 egyszerű (online) üzleti ötletet, amelyek között találsz néhányat, amelyet nagy kezdőtőke nélkül is megvalósíthatsz, s néhányhoz szükséged lehet nagyobb tőkebefektetésre.

Ezekkel  a vállalkozási ötletekkel elérheted a pénzügyi szabadságot, mert manapság bárki gyorsan internetes milliomossá válhat.

Azonban ez nem azt jelenti, hogy ezekkel az ötletekkel egy éjszaka alatt sikeres vállalkozó leszel, aki degeszre keresi magát. Mindegyik alább bemutatott ötlet legitim és megköveteli a kitartást, a munkát, hogy aztán learasd a gyümölcsét.

1. Indíts blogot

Ez az egyik legjobb dolog, amelyet elkezdhetsz egy  olyan témáról / réspiacról, amiben nagy tapasztalatod, tudásod van, amelyben szenvedélyes vagy, amelyre sokan kíváncsiak.

Ebben az internetes üzletben szinte bármilyen témakörben blogolhatsz. Lehet az utazás, táplálkozás, kisállat gondozás, golfozás,… bármi.

Abban az esetben, ha kíváncsi, hogy egy bloggal hogyan kereshetsz pénzt, olvasd el a cikket.

Kapcsolódó cikk: 39 dolog, amit megtetettem, mielőtt elindítottam a blogot

2. Értékesíts termékeket online

Ha jó vagy valaminek a létrehozásában, megalkotásában, mint pl. ékszerek, szépségápolási cikkek, táskák vagy ruhák, akkor ezt a remek adottságot, tudást az egyik legjobb (online) üzletnek kell tekintened, amelyet kezdj el és keress vele pénzt.

Ezt a vállalkozási ötletet megvalósíthatod offline is, de az online jelenlét előnye, hogy nagyobb pénzügyi hozammal rendelkezik, mert az online értékesítés azt jelenti, hogy az árudat több embernek tudod megmutatni világszerte.

Néhány dolog, amit online lehet eladni:

 • Használt vagy új elektronika eszközök.
 • Kézzel készített tárgyak. (irány a Meska, vagy az Etsy)
 • Képek és stock fotók (Irány az 123rf, lásd alább.)
 • Online tanfolyamok

3. Keress pénzt az autóddal vagy vezetési készségeddel

Szeretsz vezetni? Hurrá! Szerencsére a vezetési készségedre is tudsz vállalkozást alapítani.

Rengetegen járnak külföldre dolgozni, de nem mindenkinek van autója. Fuvarozd őket, vagy hozzátartozóikat akár háztól házig, mint az Útfutó.

Legyél sofőrszolgálat.

4. Dropshipping

A dropshipping az egyik legegyszerűbb válalkozási ötlet, akár kezdő tőke nélkül is elkezdheted. Nem újkeletű az ötlet, de az elmúlt években vált közismertté. A lényege, hogy úgy értékesítesz webáruházban terméket, hogy minden lényeges dolgot egy másik cég végez el helyetted. Nem kell raktároznod, előre beszerezned semmit.

Tehát, amit ebben az internetes üzleti modellben csinálsz, az ügyfelek megrendeléseit gyűjtöd össze, és a szállítási adatokat továbbítod a nagykereskedőnek, aki minden más dolgot elvégez helyetted, beleértve a szállítást is.

A Shopify, az AliExpress, az AliDropShip, a legjobb platformok a dropshipping online áruház kiépítéséhez.

5. Építs egy e-kereskedelmi üzletet, webáruházat

Ebben az üzleti modellben az árut – a dropshippinggel ellentétben – közvetlenül neked kell kezelned. Ebben a modellben nem csak közvetítő vagy.

A mai emberek szeretnek online vásárolni. Legnagyobb és legismertebb online áruházak: az Amazon, az eBay és az Alibaba.

A jó e-kereskedelmi üzletek rendkívül nyereségesek, de nagy tőkét és sok munkát igényelnek.

Egy webáruházat elindíthatsz saját weboldalon, vagy bérelt platformokon, mint például a Shopify, a Shoprenter.

Tippek webshop létrehozásához

 • Válassz egy piaci rést (ebben a cikkben találsz hozzá segítséget).
 • Egyértelműen határozd meg vevőidet, a célközönségét.
 • Szerezz be egy logót.
 • Válassz egy letisztult e-kereskedelmi témát, például itt.
 • Végezd el az ajánlott keresőoptimalizálási (SEO) feladatokat, mint például a kulcsszókutatás, a linképítés …
 • Hozz létre egy felhasználóbarát felületet.
 • Alkalmazz népszerű fizetési módokat, például a PayPal, Barion, SimplePay.
 • A legjobb online marketing stratégiák segítségével promotáld a webáruházadat, hogy márkaismertséget és több értékesítést érj el.

6. Legyél szabadúszó szövegíró

Az írási képességed a legmagasabb szintű?

Ez az egyik legjobb vállalkozási ötlet. Minőségi írásos szolgáltatásokat nyújthatsz (online) vállalkozóknak, vagy magazin oldalaknak, mint Felícia.

Sokféle szabadúszó szövegírói szolgáltatást nyújthatsz az ügyfelek számára, mint például szövegírást, lektorálást, ….és a PR cikkírást.

7. Legyél virtuális asszisztens

Virtuális asszisztens-ség olyan üzlet, ahol számos szolgáltatást kínálsz vállalkozóknak és szakembereknek, akik lehetnek az ügyfeleid a világ bármely pontjáról.

A virtuális asszisztensek olyan vállalkozóknak, vállalkozásoknak segítenek, akik nem tudnak vagy nem szeretnének az időről időre előforduló adminisztratív feladatokra állandó kollégát felvenni. Virtuális asszisztensként rugalmas munkaidővel számolhatsz és utaznod sem kell sehova.

Ez egyike a legjobb 2019-es ötleteknek, és sok lehetőség van, s a kereseted 70-80 ezer forint is lehet egyetlen nap alatt. Jól hangzik?

A legjobb módja egy rendkívül jövedelmező virtuális asszisztensi online vállalkozás létrehozásának, ha készítesz, vagy készíttetsz egy weboldalt / portfóliót, mint Takács M. Katalin, a kkvasszisztens.

8. Legyél Social Media Manager

Az interneten jelen lévő minden vállalkozásnak szüksége van közösségi média felületre. Szüksége van promócióra az ügyfelekkel történő egymásrataláláshoz, kapcsolattartáshoz.

A közösségi média-fiókok (Facebook, Insta, Pinterest, stb) kezelése azonban időigényes, és ez magyarázza, hogy a vállalkozások többsége kiszervezi a szociális médiakezelő feladatokat.

9. Legyél coach

A technológia kitolta a coaching határait is, így nem kell személyesen találkoznod az ügyfelekkel az irodádban.

Ha tudod, hogyan kell eladni magad az online platformokon, és megnyerned a közönség figyelmét és bizalmát, akkor jó, ha elindulsz ebben az online üzletben.

10. Legyél tanácsadó

Szakértő vagy egy adott témában? Akkor szakértői ismereteidet kínáld az interneten.

Az emberek mindig keresni fogják a tudást és a választ a kérdéseikre, vonatkozzon az arra, hogy hogyan keressenek több pénzt, hogyan szerezzenek több ügyfelet, hogyan írjanak olyan önélterajzot, amivel nem kell 1000 helyen kopogtatni…

Tanácsokat adhatsz pl. emésztési zavarokkal küzdőknek, mint Ábrahámné Bergmann Anna, aki a TáplálkoZÓNA.hu tulajdonosa.

11. Legyél online oktató

Szeretsz tanítani?

Számos lehetőség van az internetes platformokon, ahol tudásod átadhatod.

Magántanárként tisztességes óradíjjal dolgozhatsz, s nem kell utazgatnod a diákhoz. A technika segítségedre van a földrajzi távolságok leküzdésében. Használhatod a skypeot, vagy nagyobb létszámmal a zoom-ot.

12. Legyél webdesigner, webfejlesztő

Ami miatt ez az egyik legjobb vállalkozási ötletet az az, hogy minden vállalkozásnak szüksége van egy weboldalra, vagy bármely más értékesítési vagy üzleti portfolióra.

Vannak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy saját maguk hozzanak létre ilyet, vagy üzleti modelleik bonyolultabbak, ezért szakértő fejlesztőt kell felvenniük.

13. Legyél rendezvényszervező

A rendezvényszervezés olyan vállalkozás, ahol segítesz az embereknek, hogy eseményeket, rendezvényekettartsanak, például ügyféltalálkozót, megnyitót, esküvőt, fogadást….Nézd meg Báthory Ildikó vállalkozását, a Bild’sEvent-et

Ez a vállalkozási ötlet, jó pénzügyi megtérülést hoz.

Ezt is olvasd el!

14. Keress pénzt affiliate marketinggel

Ez egy internetes üzleti modell, ahol pénzt kereshetsz más vállalkozások termékeinek ajánlásával.

Ahhoz, hogy ezt az üzleti modellt fel tudd építeni, egy olyan rést kell választanod, mint például a fogyás, a marketing vagy az élelmiszer.

Tehát a Te feladatod, hogy keresd meg a termékeket és mutasd meg az ügyfeleidnek, hogy hogyan tudják megoldani a problémáikat az általad ajánlott termékekkel, szolgáltatásokkal. Írj  összehasonlításokat,  útmutatókat a használatukról.

A termékeket bemutató írás publikálása előtt meg kell szerezned az affiliate linket a termék gyártójától / alkotójától/ forgalmazójától, amely az ügyfél és a termék összekapcsolására szolgál.

Ha az ügyfél ezt a linket használja a termék megvásárlásához, akkor jutalékot kapsz.

15. Fejlessz appokat

Ha értesz a javaScript, az UX / UI design, a cloud computinghoz, akkor érdemes megvizsgálnod ezt a vállalkozási ötletet.

Ezek lehetnek mobil vagy más elektronikus eszközök, amelyek segítenek az ügyfeleknek, hogy különböző formátumban hozzáférjenek üzleti szolgáltatásokhoz.

16. Keress pénzt fotókkal

Kreatív fotós vagy, értesz hozzá és tudsz minőségi fényképeket készíteni?

Olyan valaki vagy, aki sokat utazik, és szereted megörökíteni a különböző környezeteket, tájakat és embereket, akinek a fényképei mesélnek? Ha igen, ez az jó lehetőség vállalkozás indítására.

Sok helyen lehet eladni a kiváló minőségű stock fotókat, mint például az 123rf-n.

De azt tudnod kell, hogy itt az alacsony ár, alacsony jutalékkal jár együtt. Az alkotóknak azt szokta mondani Bedi Viktor – Képkufár, az 123rf Hungary társalapítója és vezetője, hogy microstockra gyártani nem megérős, viszont a már elkészült és a „fiókban porosodó” alkotásaid termőre fordítására tökéletes. Ha nagyobbat szeretnél szakítani, annak érdemesebb egy klasszikus ügynökséggel szerződni, mint pl. a GLIX. Itt más az üzleti modell és többet kereshetsz. Mondjuk ezekre a helyekre már csak a minőségi képek mehetnek fel.

Vagy ami még jövedelmezőbb, csatlakozhatsz Magyarország legújabb fotós hálózatához, ahonnan biztosan kifizetett munkákat kaphatsz. Ez a Photopoly.

17. Legyél személyi edző

A személyi edzőknek is jó lehetőség az online világ. Nem csak azért mert, honlapod van. A szolgáltatásodat végezd online is.

Azt gondolod, hülyeség? Nézd meg, hogyan működik a Gyerünk Anyukám!

18. Indíts Podcast-ot

A szöveg, a videó és a képek mellett az audió is fontos az online vállalkozások számára.

Az audio fontossága olyan podcastok fejlesztését eredményezte, amelyek elektronikus eszközökön letölthető digitális hangfájlok.

Ezek olyan műsorok, amit a célpiacot érdekli, amit keres. (Itt van egy útmutató a Podcast vállalkozás elindításához)

19. Adj ki e-bookot és értékesítsd

Az e-könyvek írása az egyik legjobb ötlet, mivel alacsony befektetési költségekkel tudod megvalósítani, és népszerű, így sok olyan oktatóanyagot találhatsz, amelyek segítenek elkezdeni.

20. Legyél Lakberendező

Ez jó vállalkozási ötlet, ha jó ízléssel rendelkezel, és rendelkezel az olyan típusú készségek tökéletes kombinációjával, mint a szövetek, stílusok, trendek ismerete, és a kreativitás. Ha ez mind rendben van, ez a lehetőség a számodra!

Ha érdekel a téma, ezt olvasd el!

Nézd meg Vera munkáit, a Te otthonod oldalon.

21. Készíts online kurzusokat, tanfolyamokat

Igen, igaz, hogy az online tanfolyamok időigényesek és nehézkesek. A jó hír az, hogy kitűnő forrása a passzív jövedelemnek, és ez az egyik ok, hogy jó üzleti ötlet.

Sok olyan weboldal található, ahol felépítheted az online tanfolyamos bizniszedet, ilyen például a SkillShare, az Udemy, és a Kajabi, vagy elkészítheted saját felületen is.

No, melyiket valósítod meg?

Ne maradj le az újabb cikkekről!