Ez a cikk teljes mértékben arra szolgál, hogy ingyenes, gyönyörű fotó lelőhelyeket mutasson neked, amelyeket bármilyen projekthez felhasználhatsz. Ezen a listán  szerepelnek ingyenes szoftverek is, amelyeknek segítségével szerkesztheted az ingyen felhasználható képeket!

Ezek a képek témától függetlenül hihetetlenül tökéletesek.

Tudtad, hogy vannak olyan weboldalak, ahonnan professzionális fényképeket tudsz ingyen letölteni?

A jó minőségű képek elengedhetetlenek a minőségi tartalom létrehozásához. Azonban nem mindenkinek van pénze, tudása vagy ideje, hogy kiváló minőségű fotókat készítsen (és a kezdő vállalkozók általában nem engedhetik meg maguknak, hogy valaki mással készíttessenek).

A nagy teljesítményű kamerák (pl. DSLR-ek) drágák. Még akkor is, ha neked van egy saját fényképeződ, a jó minőségű fotó készítése időigényes feladat.

Azonban ne hagyd, hogy ez megakadályozzon abban, hogy a tartalmaidhoz képeket használj. Számos ingyenes stock fotó oldal van. Ezek a weboldalak tele vannak gyönyörű, professzionális képekkel. Ezek némi díj ellenében vagy teljesen ingyenesen használhatók.

Miért van szükséged jó minőségű fotókra?

A kiváló minőségű fényképek értékesítési erővel rendelkeznek. Eladhatják termékedet, blogodat, vagy a cikkeidet.

A modern blogok többet igényelnek, mint egy szavakkal telezsúfolt weboldal. A sikeres blogok videókat, hangfelvételeket és látványos képeket igényelnek.

Természetesen a videó és a hangfelvétel készítése is kihívás, de most ennek a cikknek nem feladata erre megoldást adni.

Azonban a fotóproblémát gyorsan meg tudod oldani azáltal, hogy az alábbi, szabadon használható stock fotó oldalakról használsz fotókat.

 

 

A fenti kép a Rawpixel.com oldalon található (ingyenesen használtó fénykép)

Ingyenes stock fotó oldalak

A profi és hobbi fotósok „adományoznak”  fotókat, amit bárki felhasználhat. Ehhez nem kell engedélyt sem kérned az alkotótól.

Példa az Unsplash-re, egy ingyenes stockfotó oldalra.

Az alábbiakban több mint húsz kedvenc fotós weboldalt mutatok. Sőt, nem csak stock fotó oldalakat, hanem néhány olyan weboldalt is, amely segítség a képszerkesztéshez. Könnyű tartalmakat létrehozni velük. Ezek a „Photoshop alternatívák” is ingyenesek.

Eredetileg azt gondoltam, hogy mélyrehatóan elmagyarázom mindegyiket, de ez időigényes lenne. Ezért csak összeállítottam egy listát, amely tartalmazza a weboldalak hivatkozásait. Mentsd el ezt a posztot könyvjelzőként, hogy a jövőben könnyedén megtaláld ezeket az oldalakat!

Íme, a stockfotó oldalak listája

Az alábbi oldalakon található képek kiváló minőségűek és ingyenesek.

 

INGYENES, olcsó képszerkesztő programok

Photoshop, Lightroom, Paintshop …  Mind nevetségesen drága.

Ezért elkerüljük őket. Azért takarítunk meg pénzt a stock fotókon, hogy  drága szerkesztő szoftvert vásároljunk?

Rengeteg ingyenes vagy olcsó, de jó lehetőség van e területen is. Ezek jó és könnyen használható platformok. Némelyek még előre elkészített sablonokkal is rendelkeznek.

Ezeket a képszerkesztőket ajánlom:

  • Picmonkey
  • Photopea
  • Pixlr
  • Canva
  • GetStencil

CANVA

A Canva egy életmentő grafikus szoftverek. Az én abszolút kedvencem a Facebook borítóképek létrehozásához és szerkesztéséhez.

A Canva legjobb része az, hogy  előzetesen betöltött közösségi média sablonokat tartalmaz, amelyek segítenek a tartalom létrehozásában. A Canva ingyenes verzióját ITT találod.

PICMONKEY

A PicMonkey a kedvenc fotószerkesztő szoftverem. Cca 8 dollár a havi díja.

Ennek ellenére még mindig olcsó és könnyen használható platform.

Majdnem olyan, mintha a Photoshop egyszerűbb, felhasználóbarátabb verziója lenne. Ingyenesen kipróbálhatod itt.

PHOTOPEA

A Photopea egy kicsit fejlettebb, mint a Picmonkey. Olyan, mint egy tökéletes Photoshop-helyettesítő, ami a legigényesebb feladatok kezelésére szolgál.

PIXLR

A Pixlr az új kedvencem. Ez egy másik Photoshop-alternatíva (a .psd-fájlok használhatóak). Erőteljes, könnyen használható és ingyenes.

10 perc alatt garfika, szerkesztett kép

1. Letöltöm az eredeti fényképeket a fenti webhelyek egyikéről.

2. Valamelyik képszerkesztőt használom a kép és annak méretének szerkesztésére.

3. Ha grafikai tervezésre van szükségem, a Canva-tvagy Getstencil-t használom. Ezek kiváló sablonokat és egyszerű grafikai elemeket kínálnak.

4. Körülbelül 10 percet töltöttem egy professzionális kinézetű kép, közösségi média poszt vagy banner létrehozásával.

5. A kép, banner elkészítése után elmentem a szerkesztéseket, és feltöltöm a képet a megfelelő (saját weboldal, Facebook, Insta…) oldalakra .

6. Ennyi. Kevesebb, mint 10 perc alatt fotós és grafikus lettem;)

Könnyű, nem? Csakúgy, mint én, Te is  hozzá tudsz használni kiváló minőségű fényképeket és grafikákat a weboldaladon, blogodon.

Ezek az erőforrások jók és könnyen használhatóak; lehetővé teszik, hogy olyan tartalmat hozz létre, mint egy profi, anélkül, hogy fizetned kellene értük súlyos tíz-vagy százezreket .

A sikeres blogok és vállalkozások működtetésének kulcsfontosságú része a pénz hatékony felhasználása. Éppen ezért azt javaslom, hogy pénzt takaríts meg a stock fotókon, és fektess be más eszközökbe.

Ezt a bejegyzést olvastad már:

39 dolog, amit megtettem, mielőtt elindítottam a blogot

Lista INGYENES fotós oldalakról és a grafikai szoftverekről. Hozd a kreativitást a következő szintre! #marketing #kreativitás #blogolás

 

Ne maradj le az újabb tartalmakról